JULES MOUQUET: Obres per a flauta i piano


Jules Mouquet
 (1867-1946).

Va estudiar al Conservatori de París, entitat on arribaria a ser professor. L'any 1896 va guanyar el Premi Roma amb la cantata Mélusine.

Mouquet té un estil acadèmic amb influències simbolistes i ens ha deixat una producció musical que inclou obres orquestrals, música de cambra i peces per a piano. D’ell es podria dir que es troba a mig camí entre l’academicisme de Saint-Saëns i el simbolisme de Debussy. Pot ser per això, per haver-se quedat en una parcel·la intermèdia, la seva obra ha quedat oblidada, tot i ser de qualitat.

La seva obra més coneguda és La flauta de Pan, composta l’any 1906 per a flauta i orquestra de la qual, uns anys després, en va fer una versió amb acompanyament de piano, la Sonata Op.15 per a flauta i piano (1919).

Igual que altres compositors de finals del s. XIX va usar temes de la mitologia grega per a les seves composicions. En aquest cas, coincideix amb Debussy en l'elecció del mite del faune que Debussy ja havia utilitzat en l'Après-midi d'un faune (1892) i que reprendria més tard en l'obra per a flauta sola, Syrinx (1913).

Les seves obres per a flauta i piano són:

Dansa grega Op.14 per a flauta i piano

Sonata Op.15 per a flauta i piano

Berceuse Op.22 per a flauta i piano

Divertisment grec Op.23 per a flauta i piano

Peces breus Op.39 per a flauta i piano

Suite en tres moviments per a octet de vent

Descarrega les partitures aquí

Playbacks




Fonts:

https://musicalics.com/en/node/80428

https://www.labellesa.cat/musica-clasica-la-flauta-de-pan-de-jules-mouquet/

https://imslp.org/wiki/Category:Mouquet,_Jules

Comentaris