Una classe de Música menuda P5

Aquesta setmana hem anat a la classe de Música menuda de l'Escola Auró i us volem compartir el que hem vist. (Enregistrat el 2 de desembre de 2016)

Hem començat a treballar algunes activitats de la Unitat 2 del llibre de Música menuda.



La primera activitat gira al voltant del silenci. L'activitat es basa en una activitat clàssica de Montesori que tots podeu fer a casa. Nosaltres l'hem treballat així:

Seiem en rotllana i ens proposem fer silenci mentre ens passem una pilota. Si algú no manté el silenci, tira el cul enrere i surt del cercle. Ja l'hem treballat en diverses sessions o sigui que avui ens hem proposat de fer dues voltes passant la pilota.


Després per anar escalfant i abans d'entrar en matèria hem fet un joc auditiu, "La gallineta cega". Repartim instruments de percussió i demanem als nens que ocupin l'espai de la classe. Un nen serà la gallineta i amb els ulls tancats, haurà d'anar escoltant fins trobar l'instrument que li diem, avui la pandereta.


La següent activitat ha estat una fitxa de ritmes de la castanyada. Hem repartit les claves i treballat els ritmes per imitació i de memòria.


En acabar, hem treballat una mica la veu i després hem cantat la cançó de "Quan no hi ha claror" avui acompanyats del Glockenspiel. Després hem seguit amb el dit la partitura mentre cantàvem la cançó.


Per consolidar conceptes, hem reprès els Ritmes de la castanyada i els hem identificat amb la seva escriptura. 



Amb aquesta activitat hem donat per acabada la sessió i en calma i silenci ens hem preparat per marxar.


Us deixem un vídeo on podreu veure algunes de les activitats que hem treballat.





Visiteu el nostre blog de pedagogia musical! Hi trobareu tots els àudios de les activitats i moltes coses més.