Una sessió de Música menuda P3

Avui hem anat a la classe de Música i rítmica i hem estat compartint dues activitats amb els nostres petits músics de P3.

Quan l'Àlex ha recollit als nens i hem arribat a la classe hem dedicat uns minuts a calmar-nos una mica i concentrar-nos per a fer les activitats.

Amb la música de fons de la Gymnopedie d'E. Satie i amb l'ajut d'unes plomes de colors, ens hem un auto massatge i després ens hem posat per parelles per fer-nos un suau i relaxant massatge acompanyats de la música suau de Satie (podeu escoltar-la clicant aquí).

Aquests moments són importants per preparar-nos per a l'activitat i alhora, ens permeten habituar-nos a escoltar música en silenci.







Un cop ja ens hem calmat i concentrat, hem començat per una activitat amb els instruments de percussió. Els repartim, un instrument a cadascú. Hem d'insistir molt en els bons hàbits, no podem tocar els instruments fins que l'Àlex ens diu que els agafem i un cop hem acabat de tocar, els hem de deixar a terra un altre cop, amb cura.

Hem estat practicant la pulsació, les dinàmiques fort i fluix i el silenci.





Després hem agafat el llibre i hem revisat la cançó de Marieta, vola, vola. L'hem cantat amb la lletra.
(podeu escoltar-la clicant aquí).



Després d'un a un, hem resseguit les notes amb el dit. Encara no treballem la lectura, però d'aquesta manera els nens s'acostumen a identificar l'escriptura musical i a seguir les notes (formiguetes) al mateix temps que canten la cançó.





Finalment, hem acabat les activitats sobre la Marieta, vola, vola amb una activitat de moviment. Per parelles hem agafat un mocador i ens hem mogut amb la pulsació mentre escoltàvem la cançó.