El teu millor any com a intèrpret


Aquest any que comença pot marcar la diferència en la teva evolució com a intèrpret. Aconseguir-ho no és difícil, si defineixes bé on vols arribar, elabores un pla d'acció i fas cada dia un petit pas per arribar allà on vols.

Fes balanç

En primer lloc, cal que facis un petit balanç de l'any anterior. 

Quan comença un nou any tenim un impuls de millora i canvi que hem d'aprofitar, tanmateix, els dies passen, les setmanes volen i acabem l'any amb la sensació de no haver arribat allà on volíem.

És important que en acabar l'any veiem en positiu els èxits que hem assolit i analitzem quines són les causes que ens han impedit assolir tot el que ens havíem proposat.

Guió: Quins objectius he aconseguit aquest any? En què he millorat? Què m'hagués agradat millorar? Què m'ha impedit arribar on volia?

Propòsits del nou any

Seu un moment i pensa quines habilitats hauries de millorar per arribar a ser l'intèrpret que vols. Pots tenir en compte aquests aspectes: postura, so, respiració, tècnica, anàlisi i interpretació, interpretació en públic...

Per estar motivat durant tot el recorregut , és important que sàpigues perquè són importants per a tu aquests objectius. Això et permetrà, en els moments en què perdis l'energia, trobar la motivació per fer l'esforç de seguir endavant.

Guió: Què podria millorar per fer un salt endavant com a intèrpret? Quins són els meus punts febles? Quins d'aquests punts em proposo millorar? Per què és important per a mi millorar aquestes habilitats Quines tres paraules defineixen els meus propòsits?

Defineix els teus objectius

Ara que ja saps on vols arribar, has de convertir aquesta missió en objectius motivadors per a cadascuna de les àrees.

Tingues en compte que hi ha dos tipus d'objectius: les metes i els hàbits.

Un propòsit seria, per exemple, millorar la velocitat. Un objectiu de meta seria arribar a tocar les escales a negra 160. Un objectiu d'hàbit seria practicar les escales tres dies per setmana durant 20 minuts i intentar pujar la velocitat cada setmana un o dos punts.

Guió: Defineix per a cada propòsit els teus objectius de meta i els objectius d'hàbit.

Pla de dotze setmanes

Ara que ja tenim clar el que volem, marcarem objectius a curt termini, en tres cicles de quatre setmanes. Això vol dir que cada mes formularàs de nou l'objectiu de meta i d'hàbit per aconseguir el teu propòsit.

Recorda que la clau per aconseguir els teus objectius és no deixar-se vèncer per la incomoditat que representa haver d'incorporar uns nous hàbits.

Guió: Comença per aquest mes. Posa a l'agenda el que has de fer setmanalment per aconseguir els teus objectius i segueix fidelment tot el que t'has proposat.





Font: mariajosesoto.com

Comentaris